Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

TIEDOKSI! 

 Tällä sivulla esitellyt matkailuhankkeet ovat päättyneet eikä tätä sivua enää päivitetä. Pyydämme huomioimaan, ettei sivun tiedot välttämättä ole ajantasalla. Suosittelemme tutustumaan oheisien linkkien takaa löytyviin sivustoihin.


 

Benchmarkingmatka Saksan Baijeriin 22-26.2.2017

 

-Lopullinen ohjelma

-Opintomatkan tehtävät

-Yhteenvetoseminaarin muistio

-Raportti (huom: liitteet saa projektipäälliköltä)

 

ANNA PALAUTETTA TÄSSÄ!

Kuvia matkasta

Benchmarking matka Saksan Baijeriin matkailuammattilaiselle

22-26.02.2017

 

Tämä on Kiehtova maisema -hankkeen ensimmäinen benchmarking matka. Benchmarking matka on opintomatkatyyppi. Benchmarkkaus / benchmarking tarkoittaa vertailukehittämistä, eli käydään maailmalla kerämässä hyviä käytänteitä, joten jälkikäteen voidaan soveltaa tai monistaa ne kotona omassa toiminnassa.

Tämän matkan kohteeksi on valittu Baijeri, joka on Saksan osavaltio tunnettu kauniista luonnostaan ja rikkaasta maaseudun kulttuuristaan. Käydään Baijerin suurimmilla matka- ja vapaa-ajan messuilla Münchenissä ja kerätään messukokemusta. Päätehtävänä olisi löytää hyviä esimerkkejä siitä, miten eri toimijat on messuilla esitettynä, mutta yhteistyökumppaneita voidaan myös hakea paikan päältä. Matkan toinen pääkohde on Baijerin Metsä, eli Saksan vanhin kansallispuisto. Olisi hyvä jo messuilla katsoa, miten paikalliset kansallispuistotoimijat on mukana myyntitapahtumassa.

Käydään kansallispuistossa. Otetaan asiakkaan rooli ja mennään katsomaan miten (luonto)matkailu sekä sen ympärillä olevat palvelut on järjestetty siellä päin. Otetaan huomioon esim. etäisyydet majoituksen ja aktiviteetin välillä, aktiviteetit kansallispuiston sisä- ja ulkopuolella, ympärivuotisuus, majoitustyyppi ja kapasiteetti, ruokaelämykset, yhteistyö toimijoiden välissä jne. 

Matkalla on luvassa sekä pienet tehtävät että turistikierrokset ja vapaa-aika. Alla esitetty ohjelma on meidän alustava suunnitelma, mutta ennen kuin ilmoittautumiset on kerätty ja kuljetukset ja majoitukset on varattu, muutoksia voi tulla. Ohjelmassa alleviivatut kohteet on linkkejä, mistä löytyy lisätietoa jokaisesta kohteesta. 

Matka voi jonkin verran räätälöidä. Esim. jos et lähde Konnevedeltä tai Rautalammilta, voit tulla suoraan Kuopion lentokentälle tai jopa Helsingin lentokentälle. Siinä tapauksessa tietysti hinta muuttuu. Hotellihuoneet on yhden hengen huoneita. Jos otat kaverin / puolison mukaan ja tarvitsette kahden hengen huoneen, sekin on mahdollista. Soita, ilmoita tarpeesi ja pyydä uusi tarjous.

Matkanjohtajana toimii projektipäällikkö Rositsa Bliznakova. Saksassa meitä odottaa suomen kielinen opas. Matkanjärjestäjänä Saksan puolella on Top Bavaria Travel.

Muista matkavakuutukset!

Sitovat ilmoittautumiset 12.12.2016 saakka. Matkan ensimmäinen erä (50%) laksutetaan jo tämän vuoden puolella ja loput matkan toteuttamisen jälkeen.

Osallistujien määrä max. 20, varmista paikkasi heti!

 

 OHJELMA

 

ke 22.02.2017

6:00 Lähtö bussilla Konnevedeltä

6:30 Rautalampi

7:30 Kuopion lentokenttä

    lento Kuopio – Helsinki 08:55 – 09:55 (Finnair AY 0504)

    lento Helsinki – München 12:50 – 14:30 (Lufthansa LH2463)

tavataan suomen kielinen oppaamme

siirto hotelliin (Hotel zur Post ***, Bodenseestrasse 4A, 81241 München)

illallinen omatoimisesti ja vapaa-aika

 

to 23.02.2017

aamiainen hotellissa

benchmarkkaus - F.R.E.E. München messut

opastettu kaupunginkierros München (3t)

illallinen omatoimisesti

 

pe 24.02.2017

aamiainen ja huoneiden luovutus

lähtö bussilla Passau kaupunkia kohti (40km päässä Baijerin Metsä kansallispuistosta)

matkalla käydään pienessä Altöttingin pyhiinvaelluskirkossa sekä Burghausen kaupungissa, missä syödään lounasta yhdessä ja käydään opastetulla kierroksella maailman pisimmässä linnassa (n. 3t)

hotelliin (Best Western Amedia Passau ***, Neuburger Strasse 128, 94036 Passau)

tapaaminen kansallispuiston edustajan kanssa

illallinen omatoimisesti

 

la 25.02.2017

aamiainen

benchmarkkaus – käydään kansallispuistossa ja testataan paikan palveluita / aktiviteetteja (omatoimisesti tai pienissä ryhmissä)

 

su 26.02.2017

aamiainen ja huoneiden luovutus

10:00 lähtö bussilla takaisin Müncheniin

13:00 lentokentällä

    lento München – Helsinki 15:15 – 18:45 (Lufthansa LH2464)

    lento Helsinki – Kuopio 20:55 – 21:45 (Finnair AY0517)

23:00 Rautalampi

23:30 Konnevesi

 

Oikeudet muutoksiin pidetään.