Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

TIEDOKSI! 

 Tällä sivulla esitellyt matkailuhankkeet ovat päättyneet eikä tätä sivua enää päivitetä. Pyydämme huomioimaan, ettei sivun tiedot välttämättä ole ajantasalla. Suosittelemme tutustumaan oheisien linkkien takaa löytyviin sivustoihin.


 

 

 Suomi uusin silmin: 100 kuvaa Suomen luonnosta

 

Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

 

Järjestäjät: 

   

 

 

 

 

 

Yhteistyökumppanit:

  

 

 

 

 

 

 

Itsenäinen Suomi täyttää pian 100 vuotta. Aina itsenäistymisestään asti Suomi on tarjonnut sodista pakeneville ja parempaa elämää etsiville maahanmuuttajille turvallisen kodin ja uuden mahdollisuuden. Itsenäinen, Eurooppaan ja globalisoituun maailmaan kuuluva Suomi on saanut viime vuosina ennätysmäärän maahanmuuttajia ja monikulttuurisuus on yhteiskunnan nykypäivää. Uussuomalaisille järjestetään tarvittavat kotouttamispalvelut, mutta yleensä heiltä puuttuu ymmärrystä Suomen kulttuurista ja sen tekijöistä, mm. historia, perinteet ja tavat, sekä aitoa yhteyttä Suomen yhteiskuntaan.


Mitä tarkoittaa olla suomalainen? Varma tie suomalaisuuden ymmärtämiseen kulkee luonnon kautta. Tutustuessaan Suomen luontoon, uussuomalainen oppii ja osallistuu. Maahanmuuttajan osallistaminen osaksi yhteiskuntaa taas poistaa kantaväestön ennakkoluuloja.


Suomi uusin silmin -hanke järjestää valokuvakilpailun ja näyttelyn. Kilpailu on tarkoitettu Suomessa asuville maahanmuuttajille ja ei edellytä osallistuvalta valokuvaajalta ammattitaitoa. Kuvausaihe on Suomen luonto. Hanke kääntää katseet Suomen luontoon kokonaisuudessaan, mutta hankkeen keskipisteenä on Suomen luonnon helmi ja yksi uusimmista kansallispuistoista, Etelä-Konneveden kansallispuisto, joka sijaitsee Rautalammin ja Konneveden kunnissa.


Kilpailu avataan 15.2.2017 ja kuvia kerätään aina 26.5.2017 asti. Osallistuja saa lähettää hänen ottamia kuvia mistä tahansa luonnonkohteesta Suomessa. Hanke järjestää kuitenkin halukkaille ja ei-kokeneille ulkoilijoille ja luonnon kuvaajille kevätretken ja risteilyn inspiroivassa Etelä-Konneveden kansallispuistossa 13.5.2017 yhtenä mahdollisuutena tutustua Suomen luontoon ja kuvata sitä. Hankkeen työryhmä yhdessä asiantuntijoiden kanssa (tuomaristo) valikoi parhaat kuvat 29.5.-2.6.2017. Parhaat 100 kuvaa julkaistaan sähköiseen kuvakirjaan Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Parhaat 20 kuvaa asetellaan kesänäyttelyyn, joka sijaitsee eri luontokohteissa Rautalammilla ja Konnevedellä. Parhaat 3 kuvaa palkitaan juhlivalla seremonialla Etelä-Konneveden kansallispuistossa Lapinsalon laavun avajaisten yhteydessä 17.6.2017.


Hankkeen tavoite on antaa uussuomalaisille ilmaisumahdollisuuden, kun samalla luo palapelikuvan siitä, miltä nykypäivän Suomi näyttää ulkopuolisille. Maahanmuuttaja tutustuu Suomen luontoon ja suomalaisuuteen ja samalla Suomen yleisö tutustuu maahanmuuttajaan taiteilijana ja osana yhteiskuntaa. Lisäämällä vuorovaikutusta kantaväestön ja maahanmuuttajien väliin parannetaan nykypäivän Suomen yhteisöllisyyttä.


Hanke vahvistaa itsenäisen Suomen arvoja, mm. tasa-arvoisuutta ja luonnon arvoja, ja niin kuuluu itsenäisyyden aiheeseen. Hankeen aika soveltuu yhteen Etelä-Konneveden kansallispuiston valmistelutyön päättämisen kanssa ja antaa osallistuville maahanmuuttajille mahdollisuuden olla uuden kansallispuiston ensimmäisiä kävijöitä. Hankkeen avulla nostetaan alueen tunnettuutta sekä Suomessa, että kansainvälisesti, joka on alueen Master Plan -kehittämissuunnitelman mukaista. 


Hanketta toteuttavat Konneveden kunta ja Rautalammin kunta, mutta yhteistyökumppaneita haetan laajasti alueen luontomatkailuverkostosta, taiteilijapiireistä sekä maahanmuuttajajärjestöistä.

 

Aikataulu

 

Alkupäivämäärä 1.1.2017

Loppupäivämäärä: 15.12.2017

Avataan valokuvakilpailu: 15.2.2017

Kuvausretki kansallispuistossa 13.5.2017

Suljetaan valokuvakilpailu: 26.5.2017

Arviointivaihe: 29.5.-2.6.2017

Julkaistaan tulokset: 5.6.2017

Lapinsalon laavun avajaiset, kilpailun voittajien palkitseminen ja näyttelyn avajaiset: 17.6.2017

Näyttely 30.7.2017 asti eri kohteissa Konnevedellä ja Rautalammilla.

Hankkeen loppuraportti toimitetaan VNK:lle 15.12.2017

 

 

Säännöt

 

Kilpailu on tarkoitettu maahanmuuttajille. Osallistuja on syntynyt Suomen rajojen ulkopuolella ja ainakin yksi vanhemmistaan on muu kuin suomalainen. Osallistujalla on oltava pysyvä osoite Suomessa.

Kuvausteema on Suomen luonto. Aihe on kuvaajan valitsema. Kilpailun erikoisaiheena on Etelä-Konneveden kansallispuisto. Kilpailuun osallistuvien kuvien pitää olla otettu Suomessa. Tuomariston arviointiperusteita voittajakuvan valitsemisessa ovat laatu, aihe ja persoonallinen näkökulma.

Kuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu ja kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama. Kuvalla ei saa samanaikaisesti osallistua muihin kilpailuihin. Kuvaajalla on oltava täydet oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen. Lähettäessäsi kuvan annat kuvistasi täydet käyttöoikeudet Konneveden kunnalle, Rautalammin kunnalle sekä hankkeen yhteistyökumppaneille.

Kilpailuun saa lähettää enintään 3 kuvaa.

Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla. Tiedoston pitää olla pienempi kuin 10 Mt, mutta sen pitää olla suurempi kuin 1 Mt. Kuvatiedosto jpeg-muodossa. Kuvan pitää olla vähintään 2 400 x 1 600 pikseliä / 2 400 x 3 600 pikseliä. Kuvassa ei saa olla vesileimaa tai nimeä.

Kuvamanipulointi on kiellettyä, mutta kuvan asetuksia voi kuitenkin muuttaa, esimerkiksi voi korjata kuvan terävyyttä tai värejä.

Kuvan yhteydessä kuvaaja lähettää lyhyen vastauksen kysymykseen ”Minkälainen on minun Suomi?” Lisäksi tarvitaan osallistujan seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, puhelinnumero, postiosoite, sähköpostiosoite, ikä, syntymaa, kansalaisuus.

Kuvatiedosto tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen suomi100@konnevesi.fi

Kuvien viimeinen jättöpäivä 26.5.2017

Ei osallistumismaksuja.

 

Tuomaristo

 

 • Tapani Mattila, Keski-Suomen maakuntajohtaja
 • Marko Korhonen, Pohjois-Savon maakuntajohtaja
 • Juha Jokitalo, Konneveden kunnanjohtaja
 • Risto Niemelä, Rautalammin kunnanjohtaja
 • Vesa Jämsen, Konneveden kunnan vapaa-aikasihteeri
 • Iiro Lyytinen, Rautalammin kunnan elinkeinoasiamies ja journalisti
 • Maija Mikkola, erikoissuunnittelija, Metsähallitus
 • Rositsa Bliznakova, Rautalammin - Konneveden luontomatkailun koordinointihankeen päällikkö
 • Risto Palokangas, Sisä-Savon luonnonystävät ry:n sihteeri, valokuvaaja
 • Jaana Harlin, Jaana Harlin Design, paikallinen taiteilija
 • Sirpa Hasa, Hasa Design, paikallinen taiteilija
 • Maarit Latvala, paikallinen luontovalokuvaaja
 • Essi Valkeinen, konnevetinen koululainen

 

Kevätretki Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Tule ihastelemaan Etelä-Konneveden kansallispuiston vuori- ja järvimaisemia ja ottamaan kuvia, joilla voit osallistua kuvakilpailuun! Retki on ilmainen ja siihen pääsevät nopeimmat 40 ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen on sitova. Heille, joilla ei ole omaa kyytiä, järjestetään kuljetus Jyväskylästä ja takaisin Jyväskylään. Retkeilija voi kuitenkin tulla suoraan Konneveden Häyrylänrantaan. Et tarvitse muuta kuin keliin sopivat ulkoiluvaatteet ja oma kamera!

 

Yhteistyössä Kalaja Retkeilyn, MVH-palveluiden ja Koivurannan kanssa.

 

la 13.5.2017

9:30 lähtö Jyväskylästä (Harjun tilausajolaituri, Harjukatu 6, 40100 Jyväskylä)

10:30 risteily M/S Autereella lähtee Häyrylänrannasta, osoite Satamatie 60, 44300 Konnevesi

12:00 retkimaistiaiset Majaniemessä

12:45 patikointiretki n. 3,2km

14:30 risteily lähtee takaisin

16:00 retki päättyy Häyrylänrantaan, bussi Jyväskylään lähtee

 

ILMOITTAUDU MUKAAN linkin kautta: 

https://www.webropolsurveys.com/S/1E46DD26B187DD0D.par

HUOM! 5.5.2017 linkki suljettu - retki on täynnä!

 

Näyttely

 

Näyttely on nähtävissä Etelä-Konneveden alueen eri luontokohteissa 17.6.-30.7.2017

Näyttelykohteet ovat:

 • Etelä-Konneveden kansallispuistossa: Vuori-Kalaja laavu, Lapinsalon laavu
 • Rautalammilla: Rautalammin museo, Rämäkkä Holidays
 • Konnevedellä: Häyrylänranta, Kivisalmi, Galleria Käpy

Yhteystiedot

 

Rositsa Bliznakova

rositsa.bliznakova@konnevesi.fi

0406 210 253

AJANKOHTAISTA

 


 

In English:  Finland through a different perspective: 100 photos of Finnish nature

 

The project is part of Finland's independence centennial program.

 

The project organizes a photo contest and exhibition. The contest is intended for immigrants living in Finland and does not require professional skills from the participants. The theme of the contest is Finnish nature. The opening of the competition is 1.1.2017 and the application process continues until 26.5.2017. A participant may send photos taken at any place in Finland. The project, however, organizes a spring excursion and a boat cruise on 13.5.2017 for those who wish to explore the Southern Konnevesi National Park and take photos of it. The project's workgroup together with experts (jury) will select the best pictures during the evaluation period 29.5.-2.6.2017. The best 100 photos will be published in an online book in honor of the 100th anniversary of Finnish Independance. The best 20 pictures will be set to a summer exhibition along several nature locations in Rautalampi and Konnevesi. The authors of the 3 best pictures will be awarded in a ceremony during the Lapinsalo shelter opening in the Southern Konnevesi National Park on 17.6.2017.

 

Schedule


Start date of the project: 1.1.2017
End date of the project: 15.12.2017
Opening of the photo contest: 1.1.2017
National Park excursion: 13.5.2017
Closing of the photo contest: 26.5.2017
Evaluation phase: 29.5.-2.6.2017
Publishing of the results: 5.6.2017
Award ceremony and exhibition opening at Lapinsalo: 17.6.2017
Exhibition open until: 30.7.2017
The final project report will be submitted to Prime Minister's Office by: 15.12.2017

 

For more information, please contact:

Rositsa Bliznakova

rositsa.bliznakova@konnevesi.fi

0406 210253